Dakkapeltarief.nl

Vergelijk hier de kosten van dakkapellen in uw regio

Dakkapellen

Typen dakkapellen
Dakkapellen worden geleverd in verschillende typen. Bij de meeste dakkapelleveranciers, heeft u de keuze uit de volgende soorten:

 • Dakkapellen met een plat dak
  Dakkapellen met een plat dak zijn de meest standaard, en vaak ook de meest goedkope, optie. Voor een dakkapel met een plat dak, is geen bouwvergunning nodig. Een nadeel aan dit type dakkapel, is dat hij iets meer onderhoud vraagt dan de andere typen. Door de platte bovenkant van de dakkapel, blijft er meer rommel op liggen.
 • Dakkapellen met een schuin dak
  Deze dakkapellen hebben een schuin aflopend dak. Dit dak kan worden afgewerkt met de zelfde dakpannen die bij de rest van uw woning zijn gebruikt. Hierdoor wordt de dakkapel een mooi geïntegreerd geheel van uw dak. Dit type dakkapel vraagt minder onderhoud, maar is ook wat duurder, dan een dakkapel met een plat dak.

  Let op: in de meeste gevallen heeft u een bouwvergunning nodig wanneer u een dakkapel met een schuin dak wilt plaatsen.

 • Dakkapellen met een één- of tweezijdig verhoogde nok
  Door een dakkapel met een één- of tweezijdig verhoogde nok te kiezen, creëert u maximale ruimte. De afwerking van dit type dakkapel is vaak zeer flexibel. U kunt zelf bepalen welke type dakkapel er gebruikt wordt, waar de verhoogde nok komt en hoe hoog deze wordt. Dakkapellen met een verhoogde nok behoeven relatief weinig onderhoud. Een nadeel is wel dat het plaatsen van dit type dakkapel meer tijd behoeft, dan het plaatsen van een simpeler type. Dit brengt meer kosten met zich mee.
  Let op: voor het plaatsen van een dakkapel met een verhoogde nok is een bouwvergunning nodig.