Dakkapeltarief.nl

Vergelijk hier de kosten van dakkapellen in uw regio

Tips

Waar moet u aan denken bij de keuze voor een dakkapel?


De plaats van de dakkapel
Wanneer u een dakkapel wilt plaatsen, biedt de zonnige kant van uw woning u het meeste voordeel. Plaatst u een dakkapel aan de zonnige kant van uw woning, dan creëert u niet alleen meer ruimte, u zorgt er ook voor dat de ruimte optimaal door de zon belicht wordt. Doordat de zon op het raam van uw dakkapel schijnt, wordt de ruimte tevens natuurlijk verwarmd. Dit bespaart energie.

Een traditionele- of een Prefab dakkapel
Een traditionele dakkapel wordt voor u ter plekke op maat gemaakt. Zo wordt uw dakkapel precies zoals u hem wenst. Een andere optie is een prefab dakkapel. Dit zijn dakkapellen die vooraf in de fabriek gemaakt zijn, en enkel nog op uw dak geplaatst te hoeven worden. Voordelen hiervan zijn dat het goedkoper is en sneller geplaatst kan worden.

Isolatie van de dakkapel
Het aanbrengen van isolatiemateriaal brengt kosten met zich mee, maar werkt uiteindelijk zeer kostenbesparend. Door uw dakkapel goed te isoleren, zijn uw stookkosten aanzienlijk lager dan wanneer u hier niet in investeert.

Ventilatiemogelijkheden
U kunt uw dakkapel op verschillende manieren voorzien van ventilatievoorzieningen. Zo kunt u ventilatieroosters plaatsen en ramen laten inbouwen die opengezet kunnen worden. Een goede ventilatie voorkomt schimmelvorming en zorgt voor een permanente toevoer van frisse lucht. Het voordeel van ventilatieroosters, is dat deze ten alle tijden open kunnen blijven staan (ook bij afwezigheid en regen).

De afwerking van de dakkapel
Bedenk van tevoren hoe de binnen- en buitenkant van uw dakkapel eruit komen te zien. Dit is niet alleen handig om een reële schatting van de kosten te kunnen maken, het uiterlijk van uw dakkapel moet ook in het straatbeeld passen. Kijk voor meer informatie hierover bij welstandseisen.

Uw dakkapel financieren
Bedenk voordat u de dakkapel laat plaatsen, hoe u deze gaat financieren. Doet u dit met uw eigen vermogen of sluit u een extra hypotheek af? Het is ook mogelijk uw bestaande hypotheek te verhogen. De hypotheekrente is fiscaal aftrekbaar. Een dakkapel wordt namelijk gezien als een waarde-toevoeging aan uw woning.

Uw dakkapel verzekeren
Ga na of uw verzekering, na het plaatsen van uw dakkapel, nog voldoende dekkend is. Een dakkapel verhoogt de waarde van uw woning en dus ook de hoogte van het bedrag bij eventuele schade.

De keuze voor een aannemer
Wanneer u een aannemer kiest om uw dakkapel te plaatsen, ga dan na of deze is aangesloten bij een vereniging (bijvoorbeeld Bouwgarant). Dit geeft u de zekerheid dat u met een betrouwbare aannemer in zee gaat en biedt u tevens garantie bij eventuele gebreken.

Een contract opstellen
Alvorens de aannemer overgaat tot de plaatsing van uw dakkapel, is het aan te raden een contract op te stellen. Hierin worden alle afspraken tussen u en de aannemer vastgelegd. Zorg ervoor dat dit contract voldoende gespecificeerd is, om vervelende discussies achteraf te voorkomen. Besteed hierbij aandacht aan de garantie die u op uw dakkapel heeft en aan de bepalingen die hierbij horen.

Tip: conroleer of de regenafvoer van uw dakkapel goed functioneert. Indien dit niet het geval blijkt te zijn, vraag uw aannemer dan de regenafvoer te optimaliseren.